Fr, 22.09.2017, 10:27
Приветстваме Ви Гост | RSS
Начало | | Регистрация | Вход
Меню на сайта
курсови работи [11]
Мини чат
Вход
Календар на новините
«  Септември 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Връзки
Статистика

Онлайн 1
Гости 1
Ползватели 0
Гласувай за мен в BGTop100.com

Гласувайте за моя сайт в БГ чарт

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

ТОП СТРАНА

BGtop100

Гласувай за тази страница в Българския ТОП

поПоНАЙ

Как да разработваме курсови работи, реферати и дипломни работи?
 

Основните препоръки за написване на отлични курсови работи са следните:

Задължително е курсовите работи да започват с Въведение или Увод.  Обемът на увода е около 1 страница, но не повече.  В него трябва да е посочена:

- Актуалността и значимостта на  разглеждания проблем. Най-общо в началото на увода се дава отговор на въпроса "Защо е избрана точно тази тема на курсовата работа?” 

- Обект на изследването. Обектът е това което се изследва (явление, процес, организация, взаимоотношения, система и др.). На отделен ред точно и ясно се записва: "Обектът на изследването  или курсовия проект е ...”. 

- Предмет на изследването. Предметът е качество, свойство, характеристика на изследвания обект. Предметът на курсовия проект също трябва да бъде дефиниран ясно и недвусмислено. 

- Цел на курсовата или дипломната работа. Целта се посочва, като тя може да е само една. Целта трябва да е ясна. Ето защо е препоръчително да съдържа думи като: "да се докаже”, "да се оцени”, "да се аргументира” и т.н.  Целта посочена в увода на курсовите работи е отправната точка за рецензента при оценяването. На нейна основа се констатира доколко съдържанието на курсовата или дипломната работа е логична, последователна и правилно ориентирана.

- Задачи на курсовата или дипломната работа. Задачите са няколко на брой и следват изложението на дипломната работа. Те се записват една след друга на нов ред с номерация: 1), 2), 3) и т.н.  Те трябва да описват какво трябва да се направи в отделните точки на курсовите работи,  например – "да се представят теоретичните постановки по проблема на ...”, „да се анализира ...” и т.н. Препоръчително е решаването на всяка задача да се изследва с отделна точка от курсовата или дипломната работа.

- Използвана методика. Задължително за дипломните работи е описването на конкретните методи на анализ, използвани в дипломната работа – например метод на анкетното проучване, статистически методи за анализ, интервюта и т.н. Упоменава се използвания софтуер при анализа.

- Ограничения на дипломната работа. Тук се посочват тези аспекти, които няма да бъдат засегнати в дипломната работа и причините за това. 

 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ИЗЛОЖЕНИЕТО НА КУРСОВИТЕ РАБОТИ

Изложението на курсовите работи трябва да съдържа три  части – теоретична, аналитична и прескриптивна или изводи и препоръки. 

Теоретична част. В нея се разкриват теоретичните основи по темата. Извършва се задълбочен и целенасочен преглед и обобщение на основните теоретични възгледи, подходи, модели в изследванията на авторите в областта.

Аналитична част. Това е основната част на курсовите работи. Тя задължително има изследователски характер. В нея се анализира състоянието и развитието на изследвания обект чрез практическо приложение на различни икономически и статистически модели.

Прескриптивна част. Съдържа препоръки и предложения за решаване на установените проблеми в аналитичната част.

 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ЗАКЛЮЧЕНИЕТО НА КУРСОВИТЕ РАБОТИ

В заключението накратко не повече от 1- 2 страници се обобщават основните резултати и препоръки в курсовите работи. Те могат да бъдат както с теоретична така и с практическа насоченост. Препоръчваме заключението да започва със "След направения анализ в курсовата работа могат да се направят следните изводи: ...” или "Резултатите от курсовата работа дават основанието да се обобщи: ...”. Изводите да се запишат последователно: 1), 2), 3) и т.н.

 

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЦИТИРАНЕ

Изложението на курсовите работи обикновено може да включва мисли,  постановки, данни, взаимствани от други литературни източници от статии и публикации в интернет. Те могат да бъдат буквално цитирани или преразказани в курсовите работи. Във всички случаи е задължително посочването на оригиналния източник на същата страница, под линия. Номерът на цитата се поставя в началото или в края на мисълта, а при буквално цитиране – след кавичките на цитата. Номерирането на ци­татите в курсовите работи става с арабски числа (1, 2, 3 ...) последователно за цялото изложение, за да се установи общия им брой. Моля, изпращайте условията на задачите и курсовите работи на посочения email.

 

 

 


 

За контакти:
Тел.:                                        Еmail:
0886/ 031 394                           kursovi.t@gmail.com
 

 

Hosted by uCozCopyright MyCorp © 2017                                        Последна актуализация: 22.09.2017