Fr, 22.09.2017, 10:23
Welcome Гост | RSS
Главно | File Catalog | Registration | Login
Меню на сайта
Home » Файлове курсови работи » Туризъм » Туризъм, ресторантьорство, хотелиерство [ Add new entry ]

Туризъм - хотелиерство
15.02.2014, 12:38

Туризмът обединява в себе си комплекс от туристически дейности – хотелиерска, ресторантьорска, туроператорска и турагентска, чиято съвкупност е изключително сложна и динамична. Това показва, че за успешното осъществяване на цялостната дейност на едно предприятие в сферата на туризма е нужен модерен мениджмънт. А неговата основа, както е известно е информацията и преди всичко – счетоводната информация, защото тя е адекватен цифров модел на осъществяваната стопанска дейност.

Туризмът е и динамично по своя характер e явление. Това от една страна се свързва с движението, пътуването, преместването от едно място на  друго. От друга страна вследствие на по-късната си поява, туризмът започва да се развива и с изключително бързи темпове, особено в периода след Втората световна война.

            Много важна особеност на туризма е, че той няма свой самостоятелен исторически път, а се появява и развива върху вече изградени и утвърдени в процеса на обществената еволюция стопански и социални структури (отрасли, сектори, дейности). Тази негова специфична характеристика наричана още "надстрояване” означава още, че туризмът прескача определени стадии в развитието на обществените отношения и заимства достижения на научно-техническия прогрес от други сфери и социални дейности. 

            Явлението "туризъм” може да се определи, като:

Категория: Туризъм, ресторантьорство, хотелиерство | Добавен от: kisok | Tags: туризъм, хотелиерството, курсова работа, курсови работи, реферат, хотелиерство
Прегледан: 274 | Изтеглен: 0 | Рейтинг: 5.0/1
Туризъм, ресторантьорство, хотелиерство [1]
Туризъм, хотелиерство, ресторантьорство, примерни курсови работи, реферати
Мини чат
Вход
Връзки
Статистика

Онлайн 1
Гости 1
Ползватели 0
Hosted by uCozCopyright MyCorp © 2017                                        Последна актуализация: 22.09.2017