Home » курсови работи » Туризъм » Туризъм, ресторантьорство, хотелиерство [ Добави нова курсова работа ]

Туризъм - хотелиерство
15.02.2014, 12:38

Туризмът обединява в себе си комплекс от туристически дейности – хотелиерска, ресторантьорска, туроператорска и турагентска, чиято съвкупност е изключително сложна и динамична. Това показва, че за успешното осъществяване на цялостната дейност на едно предприятие в сферата на туризма е нужен модерен мениджмънт. А неговата основа, както е известно е информацията и преди всичко – счетоводната информация, защото тя е адекватен цифров модел на осъществяваната стопанска дейност.

Туризмът е и динамично по своя характер e явление. Това от една страна се свързва с движението, пътуването, преместването от едно място на  друго. От друга страна вследствие на по-късната си поява, туризмът започва да се развива и с изключително бързи темпове, особено в периода след Втората световна война.

            Много важна особеност на туризма е, че той няма свой самостоятелен исторически път, а се появява и развива върху вече изградени и утвърдени в процеса на обществената еволюция стопански и социални структури (отрасли, сектори, дейности). Тази негова специфична характеристика наричана още "надстрояване” означава още, че туризмът прескача определени стадии в развитието на обществените отношения и заимства достижения на научно-техническия прогрес от други сфери и социални дейности. 

            Явлението "туризъм” може да се определи, като:

Category: Туризъм, ресторантьорство, хотелиерство | Added by: kisok | Tags: туризъм, хотелиерството, курсова работа, курсови работи, реферат, хотелиерство
Views: 372 | Downloads: 0 | Comments: 1 | Rating: 5.0/1
Total comments: 1
avatar
0
1
Здравейте,
Търся курсова работа по туризъм на тема Състояние на туризма в страните от латинска Америка. Колко ще струва написването на тази курсова работа? Предварително благодаря
avatar