Fr, 22.09.2017, 10:24
Приветстваме Ви Гост | RSS
Начало | | Регистрация | Вход
Меню на сайта
Раздел новини
Курсови работи [52]
В този раздел предлагаме няколко примера и решени задачи по висша математика. Можете да направите поръчка за разработване на индивидуални курсови работи през раздела поръчки. Моля изпращате и изисквания за написване на курсовите работи предоставени от Вашите преподаватели.
Търсене
Мини чат
Вход
Връзки
Статистика

Онлайн 1
Гости 1
Ползватели 0
Гласувай за мен в BGTop100.com

Гласувай за мен в BGTop100.com

Гласувайте за моя сайт в БГ чарт

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!


Каталог сайтове на български език. Добави сайт.

Rambler's Top100

поПоНАЙ


Начало » Статии курсови работи » Курсови работи [ Add new entry ]

Целина

Целината има стимулиращо дей­ствието върху централната нервна система. Емпирични данни показват, че има и антиревматично действие. Семената на целината се използват като болкоуспокояващи и за понижа­ване на кръвното налягане. Целината се използва и като афродизак. Коре­нището и листата на целината се из­ползват за стимулиране на апетита. Друго от основните действия на це­лината е диуретичното и се дължи на етеричните масла в нея (0,1% в ко­рена и 2-3% в плодовете). Тя се изпол­зва като тонизиращо средство, при запек, при отоци с различен произход (вследствие на бъбречни, сърдечни и др. заболявания) след проучване от курсови работи.

Етеричните масла от корени и стъбла на целина, имат свойствата на дезинфектанти. Диета с целина се препоръчва при алергии, възпале­ния, настинки, болести на щитовид­ната жлеза и пикочната система. Целината намалява кръвното наля­гане, повишава имунитета. Помага да се справим с нервното и физическо претоварване по време на изпити, писане на курсови работи.

Сок от целина се използва в народ­ната медицина като средство за подо­бряване на кръвотворната система и храносмилането. Целината нормали­зира обмяната на веществата. Тя е ефективна за ревматизъм, бъбреци, панкреас и черва. Зелената целина ле­кува изгаряния, елиминира възпале­ния, рани и язви. Пресен сок от целина нормализира телесната темпе­ратура и помага да се понася сухото, горещо време. Сок от моркови и це­лина осигурява необходимите вита­мини и минерали.

Изготвено от курсови работи 

Category: Курсови работи | Added by: kisok (22.03.2015) | Author: целина
Views: 70 | Tags: бизнесстатистика, курсови, туризъм, управление, статистика | Rating: 5.0/1 |
Общо коментари: 0
avatar
Hosted by uCozCopyright MyCorp © 2017                                        Последна актуализация: 22.09.2017