Fr, 22.09.2017, 10:12
Приветстваме Ви Гост | RSS
Начало | | Регистрация | Вход
Меню на сайта
Раздел новини
Курсови работи [52]
В този раздел предлагаме няколко примера и решени задачи по висша математика. Можете да направите поръчка за разработване на индивидуални курсови работи през раздела поръчки. Моля изпращате и изисквания за написване на курсовите работи предоставени от Вашите преподаватели.
Търсене
Мини чат
Вход
Връзки
Статистика

Онлайн 1
Гости 1
Ползватели 0
Гласувай за мен в BGTop100.com

Гласувай за мен в BGTop100.com

Гласувайте за моя сайт в БГ чарт

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!


Каталог сайтове на български език. Добави сайт.

Rambler's Top100

поПоНАЙ


Начало » Статии курсови работи » Курсови работи [ Add new entry ]

Нормално и умерено асиметрично разпределение в статистиката

Нормално разпределение, известно и като Гаус - Лаплас - Ляпуново разпределение, при което броят на случаите нараства постепенно, ус­поредно с нарастването на значенията на признака. Достига своя максимум при средното значение на признака, след което броят на случаите намалява. Кривата на разпределението има симетрична форма и наподобява камбана, чиито рамене плавно и асимптотично се приближават към абсцисната ос .

Нормалното разпределение в по-голяма степен се използва от природо-математическите науки: патохимия, физика, биология, за изучаване на технологични процеси и т.н. Силно ограничено е приложението му при из­следване на социални и икономически проблеми. често се прилага при изследователски курсови работи.  Типичен случай на нор­малното разпределение е близкото до него разпределение на млади хора на една и съща възраст по височина.

Нормалното разпределение има важни свойства, които са от голямо значение за извадковите изследвания в различните курсови работи.

Умерено асиметрично разпределение имат интервални вариацион­ни редове, при които натрупването на максимален брой случаи е при значе­ния на признака, които са по-малки или по-големи от средната му величина за целия статистически ред. Когато максимумът е при значения на признака по-малки от средната, то тогава кривата на разпределението е дясно изтеглена с полегато и разтеглено ляво рамо. В обратния случай, когато мак­симумът е при превишаващите средната величина значения на признака, разпределението е ляво изтеглена крива с полегато дясно рамо примери в курсови работи.

При умерено асимптотичното разпределение случайните причини не влияят равномерно върху минималните и максималните значения на при­знака, поради което се получават по-значителни отклонения от средното значение на признака.

Умерено асиметрично е разпределението на новородените деца по въз­раст на един от родителите; на сключените бракове по възраст на встъпва­щите в брак лица; на домакинствата по доход на човек от домакинствата и т.н.

 
Category: Курсови работи | Added by: kisok (14.11.2014) | Author: курсови работи
Views: 80 | Tags: задачи, мениджмънт, бизнес план, курсови работи, управление, статистика | Rating: 0.0/0 |
Общо коментари: 0
avatar
Hosted by uCozCopyright MyCorp © 2017                                        Последна актуализация: 22.09.2017