Fr, 22.09.2017, 10:15
Приветстваме Ви Гост | RSS
Начало | | Регистрация | Вход
Меню на сайта
Раздел новини
Курсови работи [52]
В този раздел предлагаме няколко примера и решени задачи по висша математика. Можете да направите поръчка за разработване на индивидуални курсови работи през раздела поръчки. Моля изпращате и изисквания за написване на курсовите работи предоставени от Вашите преподаватели.
Търсене
Мини чат
Вход
Връзки
Статистика

Онлайн 1
Гости 1
Ползватели 0
Гласувай за мен в BGTop100.com

Гласувай за мен в BGTop100.com

Гласувайте за моя сайт в БГ чарт

Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!


Каталог сайтове на български език. Добави сайт.

Rambler's Top100

поПоНАЙ


Начало » Статии курсови работи » Курсови работи [ Add new entry ]

Селски райони - проучване курсов проект

В процеса на присъединяването на страната ни към ЕС с особена острота се поставят проблемите на социално-икономическото разви­тие на селските райони - според направено иследване на курсова работа. Те притежават значителен природен, стопан­ски и културен потенциал, чието пълноценно използване може да има съществен принос за развитието им. В същото време в своето разви­тие тези райони изостават от урбанизираните. На територията им се проявяват множество проблеми - установени от бизнесстатистиката влошени демографски характерис­тики, ограничени възможности за трудова реализация и генериране на доходи, високо ниво на безработица, обезлюдяване на селата, силна зависимост от земеделието, по-слабо развитие на инфраструктурата и услугите и др.  Изследването на тези проблеми от курсови работи и откриването на пъ­тища за тяхното решаване са от съществено значение за цялостното им развитие. Селските райони се характеризират с разнообразни соб­ствени ресурси, както и цялостно развитие. Затова проблемите им също са многообразни. За тяхното преодоляване се изискват специ­фични за всеки район решения.

Развитието на селските райони зависи от правилното дефиниране на проблемите им, от целите и ефективно провежданата политиката за тяхното решаване. Те трябва да са съобразени с местните ресурси и оформилите се особености в развитието на конкретните селски райони.

Сериозен проблем в селските райони според курсови работи е високото ниво на продъл­жителната безработица. Средно тя е около три пъти по-висока в срав­нение с градските райони. Високата продължителна безработица се обяснява с липсата на възможности за работа в селските райони и с влошаващото се качество на работната сила.

Category: Курсови работи | Added by: kisok (22.03.2015) | Author: Селски райони - проучване курсов пр
Views: 76 | Tags: курсови, туризъм, ЕС, статистика, дипломна работа, персонал, микроикономика, курсов проект, курсова | Rating: 5.0/1 |
Общо коментари: 0
avatar
Hosted by uCozCopyright MyCorp © 2017                                        Последна актуализация: 22.09.2017