Home » Статии » Курсови работи [ Добави нова ]

СТАРИЯ РИМ

СТАРИЯ РИМ

Район с тесни улички с интересни имена, широки барокови пло­щади и колоритни дворчета, Старият Рим е разположен върху участъка земя, след който Тибър отива на запад към Ватикана. През Ренесанса, когато папите управляват както от дворците във Ватикана, така и от Латеран, този район се превръща в търговски център на града е установено от курсови работи. Занаятчиите и собствениците на магазини се трудят под сянката на огромните дворци, постро­ени, за да обединяват властта и престижа на водещите лич­ности от папския дбор. Писателите и хората на изкуството като сатирика Аретино и златаря-скулптор Челини отправят иронични коментари за променливите успехи на придворните и куртизанките, обитаващи района. В Стария Рим е установено от курсови работи, че все още живе­ят занаятчии и хора на изкустбото, но броят им намалява с урбанизирането на района. Два от най-оживените площади в Рим - Пиаца Навона и Пиаца дел Пантеон, са перлите в корона­та от кафенета, модерни магазини, закусвални, клубове и магази­ни за вино.

Старият Рим е район според курсови работи, който трябва да се разгледа пеша. Може­те да направите това както през делничните дни, когато малките магазинчета са отворени и навсякъде кипи живот, така и в неделя, когато има далеч по-малко движение и шум, които да отвличат вниманието ви, и можете спокойно да разгледате ста­рите дворци и цьркби, за да оцените мащаба и хармоничните им форми.

По подробно на курсови работи

Category: Курсови работи | Added by: kisok (06.10.2017) | Автор: Курсови работи E
Views: 8 | Tags: реферат, казуси, туризъм, kazusi, курсови работи, задачи, Рим, ватикана, kursovi, referati | Рейтинг: 5.0/1
Total comments: 0
avatar