Начало » 2014 » Май » 24 » Древен рим история курсова работа
12:39
Древен рим история курсова работа

Древен Рим - забележителности, архитектура, местоположение на забележителностите част от курсова работа

Район с тесни улички с интересни имена, широки барокоби пло­щади и колоритни дворчета, Старият Рим е разположен върху участъка земя, след който Тибър отива на запад към Ватикана. През Ренесанса, когато папите управляват както от дворците във Ватикана, така и от Латеран, този район се превръща в търговски център на града. Курсови работи виждат че занаятчиите и собствениците на магазини се трудят под сянката на огромните дворци, постро­ени, за да обединяват властта и престижа на водещите личности от папския двор. Писателите и хората на изкуството като сатирика Аретино и златаря-скулптор Челини отправят иронични коментари за променливите успехи на придворните и куртизанките, обитаващи района. В Стария Рим все още живе­ят занаятчии и хора на изкуството, но броят им намалява с урбанизирането на района. Два от най-оживените площади в Рим - Пиаца Навона и Пиаца дел Пантеон, са перлите в корона­та от кафенета, модерни магазини, закусвални, клубове и магази­ни за вино след посещения от курсови работи.

Старият Рим е район, който трябва да се разгледа пеша. Може­те да направите това както през делничните дни, когато малките магазинчета са отворени и навсякъде кипи живот, така и б неделя, когато има далеч по-малко движение и шум, които да отвличат вниманието ви, и можете спокойно да разгледате ста­рите дворци и цьркби, за да оцените мащаба и хармоничните им форми. Разходката според курсови работи е дълга, така че можете да я разделите на две или дори на три части и да бключите и други забележител­ности в нея, като например касгаел Сант Анджело, Палацо Дориа-Памфили или крайните квартали. Можете да дадете воля на любопитството си, да надничате в ъглите, да надзъртате в дворчетата, да влезете в езотерични магазинчета и да откриете забележителни гледки на всеки ъгъл.

В курсовата работа са разгледани историческите обекти на древен рим съхранени до наши дни.

Цена на курсовата работа 40 лв, обем 13 стр.
 

категория: курсови работи | Брой прегледи: 1076 | Добавена от: kisok | Tags: Забележителности, туризъм, курсова работа, история, дипломна работа, реферат | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
ComForm">
avatar