Начало » 2018 » Юни » 27 » Ефективните ръководни решения
10:07
Ефективните ръководни решения

Ефективните ръководни решения

Едно решение представлява отсъждане. То е избор между ал­тернативи. Рядко е избор между правилно и погрешно. В най-добрия случай то е избор между „почти правилно" и „почти погрешно" - a още по-често е избор между два пътя за действие. Вероятно никой от тях не е по-прав от другия.

Повечето трудове и курсови работи по процеса за вземане на ръководни решения съветват: „Първо открий фактите, събитията". Но ръководители, мениджъри, които вземат ефективни решения, знаят че не се започва от факти. Започва се от мнения. Разбира се те не представляват нищо друго освен непроверени хипотези и като такива са безполезни, докато не се изпробват в реалността. За да се реши какво е факт, е необходимо най-напред да решим кои критерии се отнасят към случая, плюс нещо особено важно - каква оценка или измерение ще приемем за тях. Това е възелът за ефективното управленско ръководно решение и най-често е най-противоречивата му страна.

И накрая, посочват курсови ефективното решение не протича от съгласие по фактите, както прокламират толкова много книги, занимаващи се с процеса на решенията. Разбирането, което лежи в основата на правилното решение, произтича от сблъсъка и конфликта на различаващи се мнения и е извън сериозните съображения на съпернически алтернативи.

Ефективният и отговорен за решения ръководител - управител приема, че традиционната оценка и измерване не са непременно правил­ните; в противен случай нямаше да има нужда от решение - едно просто нагаждане ще свърши работа. Традиционната преценка се отнася обаче към вчерашно решение. Щом възникне нужда от но­ва оценка, това означава, че оценката или измерването не се съ­четават вече с обекта.

 

За контакти:

Тел: +359 886 031 394

Email: kursovi.t@gmail.com

категория: курсови работи | Брой прегледи: 613 | Добавена от: kisok | Tags: ръководно, курсова работа, КАЗУС, реферат, решения, задачи, управление, висша математика, конфликт, мениджмънт | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
ComForm">
avatar